USKF har drevet under navnet Rogaland Sjøguttskole 2-måneders kurs fra starten og til utgangen av 1961. 11 ukers kurs fra 1962 til og med 1966 (8 + 3 uker). 3-måneders kurs fra 1967 da en også fikk ny undervisningsplan godkjent av Kirke- og undervisningsdepartementet.
Skolens navn ble endret til Rogaland Sjøaspirantskole fra 1972.
Elevene betalte kr 150,- pr. kurs til og med 1961 da også støtten fra kommunene falt ut i og med at staten overtok deres andel.
Skibsfartens Arbeidsgiverforenings tilskudd som i de fleste år gikk ut på kr 150,- pr. elev gikk ut fra og med 1960 og staten overtok.
I mange år ble støtten fra staten utbetalt gjennom Handelsdepartementet - en sekkpostbevilgning som ble bestyrt ved et 3-manns utvalg.
Senere kom Sjøaspirantskolene under Kirke- og undervisningsdepartementet (KUD) og fra og med 1971 støttet ved Lov om private skoler av 6. mars 1970. De private sjøaspirantskolene fikk dermed sin støtte redusert til 85% av godkjent budsjett. Siden 1979 har også Rogaland Fylkeskommune støttet skolen med 7,5 % av godkjent budsjett. Skolen utvidet i 1983 til halvårig grunnkurs etter fagplan godkjent av KUD.
Nye krav til sjømannsutdanning gjorde at skolen allerede i 1990 utvidet til ettårig grunnkurs. Skolen hadde også egen bysselinje fra til 1994. I 1991 ble det opprettet en rektorstilling. Med Reform -94 fikk skolen godkjenning som videregående skole. Skolen skiftet navn til Rogaland videregående sjøaspirantskole. En stor utfordring og en klar kompetanseheving.
I 1968 bygget skolen et nye kaianlegg på Tømmerodden, samt et undervisningsbygg i to etasjer. Her er plass til flere klasserom, verksted, tømmerverksted, aktivitetssenter, vifterom, lagerrom, dusjanlegg, vaskeri, tørkerom, strykerom, toaletter og administrasjonskontorer. Tomten har også gitt plass til naustopptrekk av båter, fotballbane og parkeringsplass.
Skoleskipet Gann var tidlig ute med å ta inn jenter. Dette er et pluss for miljøet ombord og et viktig steg fremover. Gann er et av to skoleskiptilbud som er igjen i Norge, for den som søker en maritim utdannelse. Skoleskipet Gann har blitt et kvalitetsbegrep som får honnør fra offentlig skoleverk, maritimt miljø og rederstanden.
Siden starten har ca. 10 500 elever gått på skoleskipet Gann. Skolen har i dag 60 elever på VG1 Teknikk og Industriell Produksjon (TIP) og 60 elever på VG2 Maritime fag. Fra 1973 har elevene også fått brann- og havarivernkurs.
Skoleskipet Gann har siden 1953 vært benyttet til passasjertrafikk/cruisefart i sommerferien, både utenlands og langs Norskekysten til Nordkapp. Turene er en viktig del av driftsinntektene.